Povestea noastră

Educația este cheia!

Uneori pornim la drum mânați de un vis. Alteori mânați de o provocare sau frustrare. Câteodată ne mână combinația perfectă dintre dorință și suferință.

12 ani. 12 ani din viață ni-i petrecem, în medie, pe băncile școlii. Acest fapt este ceea ce avem în comun. De ce nu am face ca acești ani să aibă într-adevăr relevanță? Cum ar fi dacă în acești ani copiii și-ar dezvolta nu numai cultura generală, ci și spiritul etic, spiritul civic, caracterul, dragostea față de natură, capacitatea de toleranță față de cei diferiți de ei?

Prea mulți profesori susțin că bunul simț și valorile se învață acasă, în familie. Că este responsabilitatea familiei să dezvolte caracterul fiecărui copil. Ceea ce facem acceptând această afirmație este că delegăm o responsabilitate pentru care, cea mai mare parte a părinților din România, nu sunt pregătiți.  

În plus, sistemul educațional românesc este construit pe frică și control. Un model care nu mai poate da rezultate.

Toate aceste gânduri au venit într-un moment  în care fiecare dintre noi își pusese, într-un fel sau altul, întrebarea „Dacă ar fi ca aceasta să fie ultima zi din viața mea, aș fi mulțumit? Aș simți că am făcut destul?” 

Răspunsul la această întrebare și dorința de a nu mai sta pe margine și critica ce nu merge bine, ne-a ajutat să ne luăm inima în dinți și să punem la cale primul nostru eveniment – Serile inEDU, care avea ca scop principal transmiterea unui gând de mulțumire dascălilor care contribuie zi de zi, într-un sistem învechit, la creșterea și la educarea atâtor copii.

Apoi, cel mai frumos lucru care se putea întâmpla a fost că oamenii care au rezonat cu viziunea și valorile noastre ni s-au alăturat și, împreună, ducem povestea mai departe.