Echipa

Boardul inEDU

Cătălin Șipoș

Președinte / Membru fondator
Preocupat de provocările comunității, Cătălin credere în puterea educației de a transforma lumea într-un loc mai bun. De aceea a ales să contribuie la îmbunătățirea sistemului educațional din România prin proiectele și evenimentele desfășurate în cadrul inEDU.

Adriana Bălaj

Vicepreședinte
Adriana este profesor de istorie în mediul preuniversitar și este pasionată de educație. Se implică în organizarea clubului de carte. Consideră implicarea ei în inedu modalitatea prin care se poate dezvolta profesional și personal, învățând mereu atât din cărțile propuse, cât și de la oamenii cu care interacționează în timpul întâlnirilor.

Elena Ilie

Secretar
TBD

Andrada Sorca

Coordonator Programe / Membru fondator
Andrada este o învățătoare altfel, care își pune sufletul în fiecare lucru pe care îl face cu copiii la clasă. Este plină de entuziasm și crede că împreună putem făuri lucruri mărețe.

Alina Iga

Trezorier
Îmi place despre mine să spun că sunt un "copil" printre copii, căci învăț și cresc, în fiecare zi, alături de ei. Am mai multe roluri în această viață: prof.înv.primar la Liceul Teoretic Babel, vocea care dă viață poveștilor pe canalul Cufărul cu povești, membru voluntar al Asociației Inițiativă în Educație, membru și partener la Asociația Piticii Monei, voluntar la Academia Mămicilor din Timișoara, voluntar la Asociația Andrei suntem toți și coordonator al proiectului Aventură prin lectură.

Membrii inEDU

Bianca Boroș

Membru
Este învățătoare la Colegiul Național Bănățean Timișoara. Astronomia este pasiunea sa și încearcă să creeze in fiecare zi experiențe de învățare în care să introducă ȘTIINȚELE. Este consul ESERO în județul Timiș din anul 2022 și a parcurs numeroase programe de formare profesională legate de științe și predarea cu științe spațiale în sala de clasă în Belgia, Portugalia, Austria, Grecia și Spania. „Fii curios și cercetează în continuare!” este îndemnul pe care îl adresează elevilor săi și nu numai.

Diana Stein

Membru
Sunt educatoare și sunt aflată în continuă căutare a tot ce este nou și mai bun în ceea ce privește educația. Îmi doresc să dezvolt copiilor creativitatea, să le stimulez în permanență curiozitatea, să-i provoc spre un stil de gândire „out of the box”.

Florentina Ivănescu

Membru
Sunt Ivănescu Florentina și mi-am început cariera de cadru didactic în 2017, imediat după ce am terminat Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara. Deși eram doar o tânără de 19 ani, dorința mea de a urma această cale și de a continua să mă dezvolt în acestă arie a rămas aprinsă, astfel m-am înscris la facultate la “Pedagogia învățământului primar și preșcolar”, iar în paralel m-am angajat ca învățătoare la o școală dintr-o comună de lângă Timișoara. Am început să lucrez în special cu copii din medii defavorizate. Am descoperit mai multe școlii din diferite comune din județul Timiș. De la prima mea interacțiune cu copiii au trecut șapte ani, iar în momentul de față sunt învățătoare la Babel Școală și Liceu. Parcursul meu a fost unul plin de suișuri și coborâșuri dar am descoperit chiar de la începutul drumului că empatia, sinceritatea și vulnerabilizarea mea le oferă copiilor un sentiment de siguranță în sala de clasă și că se pot deschide în fața ta. Pentru ei nu sunt o autoritatea supremă, ci un mentor în procesul lor de învățare. De-a lungul vieții am descoperit că multe lucruri nu le putem exprima prin cuvinte și că avem nevoie de altă cale prin care să ne descărcăm sufletul. Eu am ales pictura, iar prin ea am reușit să îmi găsesc linistea interioară. Arta, în general, este modalitatea prin care ziua mea devine mai senină. Sunt pasionată de pictură de mai bine de 10 ani ,iar aceasta pasiune de multe ori m-a ajutat să dezvolt creativitatea și imaginatia copiilor. Consider că ei au nevoie de un spațiu liber în care pot crea, în care pot exprima ceea ce simt in momentul respectiv prin pensule și culori, iar emoția lor sa devină artă. În momentele în care nu sunt la catedră, mă pot afla în două locuri: desfășurând ateliere de pictură pentru copii sau ajutând la organizarea evenimentelor realizate de Asociația “Inițiativă în Educației”.

Liuba Serariu

Membru
Eu sunt Liuba Serariu. O persoană sociabilă, deschisă și iubitoare. Eu cred în puterea educației de a schimba lumea și cred că noi, noi toți, putem face lumea un loc mai bun, cu iubire. “Dacă taci, să taci din iubire. Dacă vorbești, să vorbești din iubire. Dacă corectezi pe cineva să îl corectezi din iubire. Să ai mereu în adâncul inimii rădăcina iubirii.” - Sf. Augustin

Maria Țerescu

Membru
Profesor Învățământ Preșcolar cu experiență de 23 de ani. Ca persoană, de cele mai multe ori sunt optimistă. Mi a placut atât de mult la grădiniță, copil fiind, încât m am întors în acelasi loc să îmi exercit menirea ca dascăl. Merg în acest spațiu mereu cu drag și respect față de copiii pe care îi am în grijă, dar și față de meseria pe care mi-am ales-o. Este o ocupație gratificată cu suflet de către copii. Am convingerea că noi, dascălii, avem puterea de a transmite copiilor valorile morale de care au nevoie pentru a fi oameni competenți, dar mai ales buni, lucruri de care are nevoie lumea în care trăim. Din pasiune pentru educația de calitate și din nevoia de a învăța mereu, am creat, pe Facebook, grupul Gentuța cu Praf de Stele – Jurnal de Grădință. În cadrul Asociației Inițiativă în Educație am implementat proiectul Ceainaria educatoarelor. Scopul acestor două proiecte este identic și anume schimbul de bune practici între cadrele didactice care activează în învățământul preșcolar și constituirea unei comunități care își doresc să contribuie la creșterea calității actului educațional. Motto-ul după care mă ghidez în activitatea profesionala : Nu te opri niciodată din învățat #letsmakeeducațiacoolagain

Oana Țerbea

Membru
Oana întotdeauna a știut că doar investind în educație se poate ajunge la acea schimbare de care se vorbește pretutindeni. Însă momentul în care a simțit că și aportul ei este important, a fost acela în care mai mulți studenți cu care a colaborat i-au spus că entuziasmul ei este ieșit din comun și că ei, “deși nu sunt în măsură să o sfătuiască” o roagă să continue ceea ce face. „Ba sunteți în masură să ne sfătuiți! Vreau să cred că cei mai în masură!”, spune Oana.

Izabella Smărăndache

Izabella are 23 de ani și studiază în paralele Pedagogia și Mamagementul educațional. După ce a finalizat prima licență în Psihologie a decis să se întoarcă la educație pentru că știe că dacă vom avea grijă să educăm armonios copiii nu va fi nevoie să ne îngrijim de ei atunci când vor fi adulți.

Adina Șipoș

Membru TBD

Adrian Balog

Membru TBD

Alina Bărbos

Membru TBD

Anna Maria Gal

Membru TBD

Călin Petruț

To be updated

Daniela Doru

Membru TBD

Lidia Lazăr

Membru TBD

Maria Stoicuța

Membru TBD

Mona Vlai

Membru TBD